zorgverzekering
Zorg

Zwanger? Check je zorgverzekering

Zeker als je zwanger bent of als je van plan bent zwanger te worden, check je altijd de zorgverzekering. Uiteraard wil je weten wat wel en wat niet gedekt wordt. Bepaalde zorg wordt namelijk gewoon uit het basispakket verzekerd, voor andere zorg dien je een aanvullende verzekering af te sluiten, bij een zorgverzekering kiezen let je hier op.

Geneesmiddelen en vervoerskosten vanuit het eigen risico

In beginsel wordt de zorg vergoed voor moeder en baby en dat zowel voor, tijdens en na de bevalling. Vanuit het basispakket worden de kosten van de verloskundige vergoed en dat geldt voor alle afspraken en controles. Bepaalde kosten voor verloskunde dien je echter wel vanuit het eigen risico te betalen. Je moet dan denken aan geneesmiddelen en vervoerskosten.

Maximaal tachtig uur verdeeld over tien dagen

Wat betreft kraamhulp geldt een eigen bijdrage. Het aantal uren dat voor kraamzorg beschikbaar is, varieert tussen 24 uur en 80 uur, verdeeld over maximaal tien dagen. Dit wordt met behulp van een indicatieprotocol vastgesteld. Voor kraamzorg kun jij je wel aanvullend verzekeren. Neem dan wel een kraambureau dat contractant is bij de verzekeraar, wil je althans voor vergoeding in aanmerking komen. De eigen bijdrage per kraamzorg zijn overigens vastgesteld op 4,60 euro per uur.

zorgverzekering

Check je zorgverzekering en voorkom financiële tegenvallers

Wil je niet voor verrassingen komen te staan en heb je een kinderwens? Check dan altijd goed welke dekking een verzekeraar biedt als het gaat om zwangerschap. Zo voorkom je dat je achteraf met nare financiële tegenvallers te maken krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *