afvallen amsterdam
Gezondheid

Wil je gewicht verliezen?

Ben je niet tevreden met je manier van leven of heb je overgewicht? Doe dan mee met een van de programma’s afvallen Amsterdam van DieetPlaneet. Ook heel geschikt voor als je (nog) geen overgewicht hebt maar wel graag aan leefstijl wilt werken. Bijvoorbeeld omdat je gemerkt hebt dat je bent aangekomen de afgelopen tijd. Met een leuk programma kan je werken aan je leefstijl en je eetpatroon. Op die manier krijg je niet alleen een gezond gewicht maar zorg je er ook voor dat je een gezond gewicht behoudt en werkt aan een gezonde leefstijl. Voeding en sporten zijn essentieel voor een gezond lichaam en ook voor een gezonde geest. Door goede voeding en veel beweging voel je je beter, waardoor je mentaal ook sterker wordt. En als je mentaal goed in je vel zit, is het makkelijker om gezonde keuzes te maken. Zo ontstaat er een positieve spiraal van gezonder gedrag.

Coach

Lekker en gezond eten

Wanneer je denkt aan afvallen Amsterdam wordt weleens gedacht dat je de hele week sla met peentjes moet eten. Niets is minder waar, gezond eten betekent: een volwaardig voedingspatroon met genoeg eiwitten, vetten en koolhydraten. En ook mineralen, vezels en vitamines in de juiste hoeveelheden. Volop variatie is hierbij heel belangrijk! Gezond eten kan op veel verschillende manieren, bijvoorbeeld door middel van een een meer plantaardig eetpatroon of juist door minder koolhydraten te eten. Maar vaak is het aanpassen van het huidige eetpatroon op een aantal punten al voldoende om af te vallen. En een lekkere snack moet sowieso kunnen op zijn tijd, zolang de balans maar in orde blijft. Als je af en toe een lekker extraatje eet, helpt dat je om je gezonde gedrag vol te houden! De dietist/ leefstijlcoach zal je leren dat ook  gezond eten heel erg lekker kan zijn. Hoe klinkt dat? Om te beginnen is het belangrijk om inzicht te krijgen in je eetgedrag en onderzoeken waarom je eet en waar jouw persoonlijke valkuilen liggen. Je zal merken als je andere keuzes maakt en gezonder eet, je gaat afvallen. En natuurlijk moet is ook bewegen een onmisbare pijler bij het creeren van een gezonde leefstijl.

Gezond eten

Eenvoudig gezegd

Het is vaak makkelijker gezegd dat gedaan: gezonder eten en meer bewegen en zo je leefstijl veranderen. Goede ondersteuning van een gespecialiseerde leefstijlcoach/ dietist kan je hierbij enorm helpen! Met het programma afvallen Amsterdam kan je, onder persoonlijke begeleiding of in groepsverband, een traject of programma volgen om lekker te bewegen en gezonder te leren eten. Je werkt aan je eetpatroon en je beweging waardoor je afvalt en (ook geestelijk) beter in je vel gaat zitten. Heb je andere klachten zoals bijvoorbeeld darmklachten, een te hoge bloeddruk of een voedselallergie? Dan ben je bij de dietist/ leefstijlcoach ook van harte welkom voor persoonlijk advies en begeleiding. Veel klachten zijn te verhelpen/ verbeteren door aangepaste eetgewoonten en meer beweging. Ook slaap en ontspanning kunnen hierbij een rol spelen, je dietist neemt alle leefstijlfactoren mee in de advisering.