Wat kun je doen tegen de angst voor de tandarts?

Voor sommige mensen is een bezoekje aan de tandarts niets bijzonders, maar voor anderen is een tandartsbezoek iets waar zij het hele jaar al tegen opzien. Ben je op zoek naar meer informatie, kijk dan eens naar een angsttandarts in Almere.

De officiële naam voor angst voor de tandarts is Odontofobie. Deze angst komt vooral veel voor bij kinderen, maar ook komt de angst voor bij volwassenen. De angst voor de tandarts is de belangrijkste reden dat veel mensen in de wereld niet naar de tandarts gaan. Heb jij last van angst voor de tandarts, weet dan dat er een aantal dingen zijn die je kunt doen om hieraan te werken. Op deze manier kun je stappen zetten om van je angst voor de tandarts af te komen. 

Leg je angsten uit

Zo kun je ten eerste leren om over je angst te communiceren. Laat je tandarts weten dat je last hebt van angst voor de tandarts, zodat deze je hiermee kan helpen. Laat de tandarts weten waar je precies bang voor bent en wat jouw angst veroorzaakt. De tandarts zou je op deze manier beter kunnen helpen op een manier die bij jou minder angst veroorzaakt. 

Zoek een tandarts die begrip heeft voor je angstige patiënten

Ben je van plan om naar een nieuwe tandarts toe te gaan, kies dan een tandarts die ervaring heeft met het behandelen van patiënten met een soortgelijke angst als jij. Een tandarts die begrip heeft voor de situatie is makkelijker te vertrouwen dan een tandarts die hier geen begrip voor heeft.

Plan afspraken in

Door op vaste momenten in het jaar naar de tandarts te gaan, maak je van het tandartsbezoek een gewoonte. Het voordeel hiervan is dat je ver van tevoren weet wanneer je de tandarts gaat bezoeken. Je zult zo nooit op een onverwacht moment onder spanning komen te staan. Op deze manier kun je je gedurende het hele jaar voorbereiden op het tandartsbezoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *