Gezondheid

Wat kan je verwachten bij de Chiropractie in Rotterdam

Chiropractie is een term die is afgeleid van het Griekse Geir en Prattein. Geir betekent hand en Prattein betekent Handelen. Waar chiropractie dus op neer komt is dat je behandeld wordt met je handen. Het is een geneeswijze waarbij communicatiestoornissen tussen het zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom opgelost worden. Het vermindert de pijnklachten en het zenuwstelsel kan weer naar behoren functioneren.

Wanneer ga ik naar een chiropractor toe?

Als je last hebt van pijn aan je lichaam is dit een goede reden om naar een chiropractor toe te gaan. De pijn in je lichaam is een signaal die je hersenen af geeft om aan te geven dat er van binnen iets niet goed zit. De chiropractor gaat samen met jou opzoek naar de mogelijke oorzaken van de pijnklachten. En pakt deze klachten aan.

Chiropractie staat vooral bekend om de effectiviteit bij nek- en rugklachten die soms zelfs uitstralen naar de armen of benen. Dit komt door de grote invloed van ons zenuwstelsel. Als er iets niet goed zit in ons zenuwstelsel kan dit zorgen voor deze vervelende pijnen die kunnen uitstralen naar andere plekken in je lichaam.

Doormiddel van chiropractie in Rotterdam worden deze klachten verminderd en in veel gevallen verholpen. Met de juiste technieken en behandelmethode wordt er voor een juiste houding gezorgd. Door de juiste houding aan te nemen en vast te houden krijgen de zenuwen die door je wervelkolom ruimte en kunnen deze niet bekneld worden. Deze knelling zorgt ook voor pijn en soms zelfs zenuwtrekken.

Bron: www.chiropractiecentraal.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *