Geen categorie

Wat is kinderoefentherapie?

Als kinderen last hebben van motorische problemen, kan kinderoefentherapie een goede uitkomst bieden. Deze vorm van therapie is geschikt voor kinderen waarvan de motorische problemen het dagelijks leven en functioneren belemmeren. Maar wat houdt kinderoefentherapie nu precies in en hoe gaat het behandelproces in zijn werk? Wij vertellen je er alles over! Lees dus snel verder.

Het motorische onderzoek

Kinderoefentherapie begint altijd met een motorisch onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt aan de ouders van het kind gevraagd met welke bewegingen en handelingen het kind vooral moeite heeft. Hiernaast wordt ook het motorisch functioneren van het kind in kaart gebracht. Hierbij wordt vooral gebruik gemaakt van oefeningen en opdrachten die het kind moet uitvoeren, waarbij het kind geobserveerd zal worden. Ook wordt er gebruik gemaakt van vragenlijsten en een gesprek met de ouders. Na dit onderzoek wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Behandeling kinderoefentherapie

Als er eenmaal een plan is opgesteld, kan het behandelproces beginnen. Het doel van de behandeling is dat kinderen motorische activiteiten aanleren, zodat zij behendiger worden en deze kwaliteiten verder kunnen ontwikkelen. Het aanleren van motorische kwaliteiten gebeurt over het algemeen spelenderwijs. Zo heeft het kind zelf ook plezier én kunnen ze tijdens het spelen de motoriek verbeteren. Hierdoor kan het kind na de behandeling weer normaal meespelen met zijn of haar leeftijdsgenootjes.

Een praktijk kiezen

Er zijn best veel praktijken die kinderoefentherapie aanbieden, waaronder groepspraktijk Risdaele. Elke kinderoefentherapeut is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Toch heeft elke kinderoefentherapeut weer een andere behandelwijze. Let er bij het kiezen van een praktijk dus op waar de kinderoefentherapeut in gespecialiseerd is en wat de behandelwijze is. Vervolgens kun je een praktijk kiezen die het beste past bij de situatie van jouw kind. Natuurlijk kun je ook even bellen of een eerste gesprek aanvragen als je een aantal vragen hebt over de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *