Geen categorie

Wat is een VOG en waarom is nodig?

VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag. In zo een verklaring staat of er enig bezwaar is dat u binnen een organisatie bepaalde werkzaamheden moet uitvoeren. Zo weet de werkgever dat u geen bedreiging vormt voor de organisatie. Als u bijvoorbeeld in het verleden gestolen of gefraudeerd hebt, dan is het van belang dat de bank waarvoor u gaat werken dit weet voor uw eerste werkdag. Zo kunnen zij op tijd hierop inspelen voordat u belangrijke documenten kunt inzien. Een VOG aanvragen doet u niet uit uzelf. U moet dit doen op verzoek van uw toekomstige werkgever. Uw werkgever zal aan u vertellen hoe u de aanvraag moet doen. Ook is het belangrijk dat u weet dat u bij het doen van de aanvraag moet betalen. Wat u moet betalen verschilt aan de hand van de wijze waarop u de aanvraag moet doen.

Hoe moet u zelf een VOG aanvragen?

Een VOG aanvragen is iets wat niet veel tijd in beslag neemt. Als u de aanvraag online moet doen dan hoeft u alleen op de link te klikken in de email die u van uw werkgever zal ontvangen. Bij deze aanvraag wordt het voorwerk voor u gedaan, waardoor u de gegevens alleen hoeft na te lezen, zodat ze correct zijn. Via iDEAL betaalt u dan €33,85. Bij een schriftelijke aanvraag zal uw werkgever u voorzien van een specifiek formulier. Deze vult u in om het te verzenden naar de gemeente. Een schriftelijke aanvraag kost €41,35. In bepaalde gevallen hoeft u hier niet voor te betalen. Hierbij gaat het om gevallen waarbij u zal werken als vrijwilliger. VOG aanvragen bij VOG-aanvraag.nl.

Wanneer ontvangt u de VOG?

Om een VOG te ontvangen moet u één tot vier weken wachten. De wachttijd kan dus aardig lang zijn, daarom is het van belang de aanvraag op te doen. Zo kunt u op tijd de VOG overhandigen aan uw werkgever. Gelukkig hoeft u voor het ontvangen van de VOG niet de deur uit. Wanneer u de VOG online of schriftelijk heeft aangevraagd, dan zal u deze per post thuis ontvangen. Na ontvangst moet u aan uw werkgever kunnen meegeven wat hierin staat. Dit kan door de VOG per mail door te sturen naar de werkgever. Het kan zo zijn dat u het geld voor de aanvraag terug krijgt. Dit hangt van uw werkgever af en wordt alleen gedaan bij een positieve VOG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *