Wanneer is het belangrijk om een bezoek te doen aan de tandarts?

De tandarts… Al vanaf kleins af aan ga je ernaartoe. Je gaat er heen voor controle van je gebit. Je wil natuurlijk zeker weten dat je geen gaatjes of ontstekingen hebt. Ook wanneer je verstandskiezen doorkomen ga je naar de tandarts. De meeste mensen vinden een bezoek aan de tandarts niet de allerleukste activiteit. Hartstikke logisch natuurlijk, maar het is wel een hele belangrijke activiteit. Het gaat immers wel over de gezondheid van je gebit. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig en op tijd naar de tandarts gaat. In dit artikel vertellen wij op welke momenten het nu belangrijk is dat je langs de tandarts gaat.

Laat je gebit controleren door de tandarts

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je je gebit periodiek laat controleren. Meestal is dit één keer per half jaar en soms één keer in het jaar. De tandarts zelf kan het beste aangeven hoe vaak je langs moet komen voor deze periodieke controle. Het is natuurlijk geen verplichting maar het periodiek controleren van je gebit is wel verstandig. Bovendien staat in sommige verzekeringsclausules aangegeven dat je je gebit periodiek moet controleren om volledig verzekerd te zijn. Tijdens de controles kan de tandarts nakijken of je beginnende gaatjes hebt, of je tandvlees gezond is en of er andere problemen zijn. 

Zorg dat je bij pijn direct actie onderneemt

Naast de periodieke controles is het natuurlijk ook belangrijk dat je naar de tandarts gaat als je pijn krijgt aan je gebit. Je kan bijvoorbeeld gelijk naar tandarts Gouda bij pijn aan je gebit. Pijn kan namelijk betekenen dat er iets acuuts aan de hand is waar een behandeling voor nodig is zoals een ontsteking. Je moet dan zeker niet wachten tot de controle maar gelijk een afspraak maken zodat de tandarts goed kan beoordelen of er iets moet gebeuren. Het voorkomen van problemen is natuurlijk beter dan genezen. Zorg daarom altijd dat je naar de controles gaat zodat de tandarts goed je gebit in de gaten kan blijven houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *