Waarom zoeken mensen naar acupunctuur Tilburg?

Als je zoekt naar acupunctuur Tilburg, dan weet je er vast al wat vanaf. Maar hoe kan het dat er alleen al in Tilburg meer dan twintig acupunctuur praktijken zijn? Je vraagt je vast af, heeft iedere acupuncturist in Tilburg zijn agenda dan vol zitten? Hoewel jij misschien voor het eerst op zoek gaat naar acupunctuur, zijn er al talloze mensen succesvol van hun klachten afgekomen door deze therapie. Logisch, acupunctuur is al meer dan 3000 jaar oud en wordt overal ter wereld toegepast door duizenden specialisten. Dat acupunctuur goed kan werken, dat kun je hieruit wel herleiden, maar welk van deze acupunctuur Tilburg praktijken is het beste voor jou? Lees waar je op moet letten bij een acupuncturist kiezen in dit artikel.

Welke vorm van acupunctuur zoek je?

Misschien denk je bij het lezen van deze titel “zijn er meerdere vormen van acupunctuur?” Het antwoord daarop is volmondig ja! Hoewel iedereen de methode van naalden op energiepunten in het lichaam aanbrengen kent, zijn er nog veel meer soorten. Sommige werken met laser, andere met aanraking en weer andere met alleen naalden op het oor. Iedere soort heeft een ander specialistisch gebied waar weer andere successen mee bereikt kunnen worden. Je kunt dus best even de tijd nemen om praktijken voor acupunctuur Tilburg met elkaar te vergelijken. 

Vormen van acupunctuur

Bedenk goed waarvoor jij acupunctuur zoekt, dan kun je de beste praktijk voor acupunctuur Tilburg er bij vinden.

Traditionele acupunctuur

Dit maakt gebruik van de meridianen in je lichaam en is de bekendste vorm. Voor algemene klachten kun je hier vaak beginnen en meestal lost dit het al op.

Ooracupunctuur

Er zijn naast oor acupunctuur ook andere vormen die zich op andere delen van het lichaam focussen, het gaat daarbij niet om dat deel van het lichaam, maar om processen in het lichaam via de energiebanen daar te beïnvloeden. Ooracupunctuur in Tilburg kies je met name bij verslavingen, trauma’s of emotionele en andere geestelijke issues.

Elektrische acupunctuur

Deze vorm van acupunctuur zet stroom op de naalden die volgens de traditionele wijze aangebracht zijn. Dit zou de behandeling effectiever moeten maken. Wanneer je hier interesse in hebt, dan kun je vragen bij de acupunctuur Tilburg behandeling wat zij aanraden. Misschien zegt de behandelaar namelijk dat je beter eerst de traditionele wijze kan proberen.

Laser acupunctuur

In plaats van de naald wordt laser gebruikt. Dit werkt volgens dezelfde meridiaanpunten, maar kan ook als zeer plaatselijke oplossing toegepast worden. Denk aan zeer plaatselijke klachten of pijn. Zoek naar laser acupunctuur Tilburg voor een praktijk die dit aanbiedt.

Dry needling

Sommige mensen verwarren dit met normale acupunctuur omdat dat ook droge naalden zijn. De toepassing is totaal anders, dry needling zet je in voor klachten rondom spieren. De naalden worden in de spier aangebracht. Deze techniek wordt ook door sommige fysiotherapeuten toegepast. In veel landen wordt wel vereist dat de behandelaar een acupunctuur diploma heeft.

Een acupuncturist kiezen

Hoewel er veel vormen zijn, is belangrijk bij je keuze dat je een acupuncturist zoekt waar jij je prettig bij voelt. Je wilt acupunctuur Tilburg bij iemand die met een prettige en schone behandelkamer, die gebruikt maakt van wegwerpnaalden en die de benodigde diploma’s heeft. Lees ook de recensies van op Acupuncturisten Overzicht om zeker te zijn van iemands kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *