Voor welke klachten kun je bij de fysio terecht?

Een fysiotherapeut is een zorgverlener die als doelstelling heeft om lichamelijke pijnen en klachten te verminderen. Fysiotherapie is een behandelmethode waarbij oefeningen voor klachten aan de spieren, banden, zenuwen en gewrichten worden ingezet. Een fysiotherapeut van Utrecht gaat bijvoorbeeld met oog voor het individu aan de slag. Een fysiotherapeut zal per cliënt een behandelplan opstellen, dat specifiek voor de doelen van de cliënt is gemaakt. Hierdoor bestaat er niet maar 1 behandelplan, maar is het altijd passen en meten. Dit is ook wat het werk van een fysiotherapeut afwisselend en uitdagend kan maken.

Ook de doelgroep is afwisselend, want iedere leeftijdscategorie kan lichamelijke klachten krijgen. Jong, oud, maar ook geblesseerde sporters en atleten kunnen bij de fysio terecht.

Voor pijn na het sporten

Mocht je na het sporten extreem last hebben dan kan je dus zeker wel langs gaan bij de fysiotherapeut. Deze is namelijk gespecialiseerd in het achterhalen van de redenen voor de pijntjes die jij voelt. het kan dus zijn dat jij jezelf overbelast tijdens het sporten en dan is het  belangrijk dat je gesprekken voert met de fysio zodat je dit kan voorkomen in de toekomst. Het is inderdaad verstandig om hier goed aandacht aan te besteden. We blijven natuurlijk mensen en ons lichaam kan niet teveel last aan.

Speciale oefeningen voor sterkere spieren

Naast dat de fysio zich bezig houdt met het analyseren van de pijn en deze te verhelpen, heeft de fysio vaak ook veel oefeningen om jouw spieren sterker te maken. DIt wordt in principe gedaan zodat je geen last hebt van dezelfde pijntjes in de toekomst. het kan soms zo zijn dat er door een bepaalde groei andere spieren achterblijven. De fysio zorgt er dan voor dat jij deze spieren kunt herstellen en versterken. Dit is ook de reden dat de therapeuten van Movamento zo populair zijn, dit is ook de fysio in amsterdam. Het komt namelijk vaak voor dat zij zich bezig houden met het versterken van de spieren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *