Geen categorie

Verslaving is niet alleen drugs

Voor veel mensen staat verslaving parallel aan drugsmisbruik. Hier weten we natuurlijk dat dit niet klopt, er zijn veel dingen waar je verslaafd aan kan raken. Hieronder vallen bijvoorbeeld gokken en gamen. Een verslaving kan ontzettend destructief op meerdere niveaus en dus jouw leven echt verslechteren.

Gokken

Bij gokken zijn de negatieve effecten het grootst op economisch vlak. Het niet kunnen stoppen met gokken heeft ontzettend veel effecten op iemand niet alleen maar economisch. Vaak zul je ook zorgen voor afstand tussen vrienden en familie die je proberen te helpen maar omdat de verslaafde daar nog niet klaar voor is zal hij/zij deze afwijzen. Om hun verslaving te onderhouden zullen ze ook mensen kwetsen door bijvoorbeeld te liegen of te stelen.

Drugs

Bij drugs zijn er natuurlijk veel lichamelijke effecten die negatief zijn. Het is wel bekend dat drugs slecht zijn voor je lichaam. Hier komen direct of indirect gezondheid problemen bij kijken en hier denk je als je jonger bent minder aan. Jongeren hebben vaak minder gezonds problemen en zullen dus ook hier minder bij stil staan maar de effecten die drugs met veel gebruik extreem slecht zijn. Natuurlijk is één keer gebruiken ook niet goed maar dit zal niet in een gezondheid probleem kunnen worden maar het is altijd beter om hiervan weg te blijven.

Je kunt beter van problemen weg blijven en zorgen dat je niet in de buurt komt van verslavende middelen zodat je niet een verslaving op kan lopen. Kijk ook naar je omgeving en zie of er verleiding van verslavende middelen in de buurt zijn.

Bron: https://www.connection-sggz.nl/