Geen categorie

Tips voor het gebruiken van steunzolen

Veel mensen ervaren klachten aan hun voeten, wat het lopen of het dragen van schoenen flink kan belemmeren. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar er is een oplossing! Namelijk het dragen van steunzolen. Deze zooltjes draag je in de gewone schoenen en zorgen ervoor dat je klachten zullen afnemen en verdwijnen. Maar hoe kun je deze steunzolen nu het beste gebruiken en onderhouden? Wij vertellen je er meer over! Lees dus snel verder.

Wennen aan steunzolen

Als je net steunzolen hebt, zal dit in het begin nog een beetje onwennig aanvoelen. Daarom wordt ook geadviseerd om het dragen van steunzolen geleidelijk op te bouwen. In het begin kun je last krijgen van vermoeidheid, spierpijn of pijnlijke voeten. Daarom is het dus ook belangrijk dat je lichaam langzaam kan wennen aan deze verandering. Begin daarom met het dragen van steunzolen voor een aantal dagen of een aantal uur per dag. Zo kun je kijken hoe je lichaam reageert en kun je het vervolgens opbouwen. Klachten verdwijnen meestal vanzelf na vier dagen. Als de steunzolen nog steeds niet goed aanvoelen of zelfs pijnlijk zijn, is het belangrijk om terug te gaan naar de specialist waar je ze vandaan hebt, zoals een orthopedisch schoenmaker.

Onderhoud

Als je steunzooltjes hebt, is het belangrijk dat je deze ook goed onderhoudt. Gezonde voethygiëne en een goede ventilatie zijn namelijk belangrijk voor je steunzolen. Het onderhoud vergt echt niet veel moeite. Het enige wat je hoeft te doen is iedere dag de steunzolen even uit je schoenen halen en goed laten luchten. Zo kunnen de zooltjes goed drogen en daarna weer fris je schoenen in. Hierdoor voorkom je dat natte schoenen de zooltjes uiteindelijk aantasten. Verder kun je steunzolen ook schoonmaken met water en eventueel zacht wasmiddel. Let op: stop de steunzolen niet in de wasmachine en laat de steunzolen op een natuurlijke manier drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *