Geen categorie

Sportklachten? Deze mensen kunnen je helpen

Ben je fanatiek aan het sporten bent is dat een heerlijke bezigheid die er bovendien voor zorgt dat je fitter en vaak zelfs gelukkiger wordt. Helaas is het wel zo dat vrijwel iedereen die sport op een gegeven moment te maken krijgt met pijntjes en blessures. Hier kun je weinig aan doen en hoe meer je sport, hoe eerder je hiermee te maken krijgt. De volgende mensen kunnen je dan van je klachten afhelpen, dus lees gauw door en ontdek wie dit zijn!

De fysiotherapeut

Voor veel mensen een logische, eerste stap bij sport gerelateerde klachten . Heb je last van je longen, dan kan een fysio weinig voor je doen, maar vaak gaat het om problemen aan het bewegingsapparaat. De fysiotherapeut is uitermate goed geschikt om je dan met je klachten te helpen. Hier heeft hij of zij immers voor geleerd, waarbij er veel aandacht is geweest voor klachten die voortkomen vanuit sportieve activiteiten.

Een chiropractor

Chiropractors zijn waarschijnlijk de bekendste alternatieve genezers die je kunt vinden en dat komt omdat veel mensen ook daadwerkelijk baat hebben bij het werk dat zij doen. Door met de handen op bepaalde punten druk uit te oefenen herstelt de chiropractor de communicatie tussen jouw zenuwen en spieren, wat een uitstekend effect kan hebben op de werking van je lichaam.

Een masseur

Soms heb je niet persé klachten, maar moet je gewoon wat meer doen voor je herstel om weer lekker te kunnen sporten. Naast voldoende slaap en goed eten kun je dan bijvoorbeeld eens een massage nemen, waardoor je helemaal tot rust komt!

Blijf er niet mee lopen

Wanneer je klachten krijgt is het vooral belangrijk dat je hier niet mee blijft lopen! Schakel een fysiotherapeut Leidschenveen in of zoek een ander, maar zoek in ieder geval wel hulp!