Geen categorie

Schuimverband: zeer effectief!

Iedere wond die je oploopt doet pijn op verschillende manieren, en moeten daarom dus ook op verschillende wijzen behandeld worden. Elke wond is immers anders. Heb je er een die zeer gevoelig en vochtig is? Dan is schuimverband het beste middel om je wond te genezen. 

Niet zomaar verband

Een eerste- of tweedegraads brandwond, chirurgische of geïnfecteerde wonden; je wilt er het liefst niet over nadenken. Toch vereisen deze wonden een specifiek type verband, namelijk schuimverband. Maar wat zijn nou precies de voordelen daarvan? En waarom voldoet een simpel verband niet gewoon? Schuimverband is erg teder en vormbaar, waardoor het comfortabeler aanvoelt dan gewoon verband. Het blijft meestal drie tot vier dagen goed zitten. Dit is langer dan gemiddeld en voorkomt dus dat de wond steeds wordt blootgesteld aan bacteriën. Daarnaast neemt het ook goed vocht op: dit stimuleert een betere genezing van de wond. Ook past dit verband zich aan aan de vormen van de wond; het zit daarom dus altijd op de goede plek. 

Pijnloos

De wond zelf doet al genoeg pijn, maar dan komt ook nog het moment dat het verband eraf moet: soms zelfs een nog pijnlijker moment. Maar niet met schuimverband! Het blijft namelijk niet aan de wond plakken, en daardoor kun je het schuimverband dus zonder een naar gevoel verwijderen. Wel zo fijn! 

Schuimverband biedt dus tal van voordelen voor een betere genezing voor een diepe en pijnlijke wond. Een snel herstel van de wond is dus vrijwel zeker gegarandeerd! Kijk voor meer informatie op de website van KSMG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *