VITALIS
Gezondheid

OUDEREN KUNNEN ZO GENIETEN

Veel ouderen houden van spelletjes. Gezellig samen rond de tafel, even de gedachten verzetten. Sommigen bespelen zelfs nog een instrument. Wat soms resulteert in een klein privé concert. Maar ook het grote ‘ouderenorkest’ van Vitalis is bekend in Eindhoeven en omstreken. Ook de medewerkers genieten mee met deze activiteiten. Dit houdt de bewoners actief en zorgt ook voor die zo noodzakelijke sociale interactie. Onder meer om deze redenen worden de ouderen bij Vitalis gestimuleerd om veel te ‘ondernemen’. Bij Vitalis wordt er niet zozeer gekeken naar de beperkingen, maar juist naar wat men nog wél kan. Vaak is dit meer dan je zou denken.

VITALIS

‘De kunst van gelukkig oud zijn’ is een kreet waar bij Vitalis continue aandacht aan wordt besteed. Elke dag wordt er samen met de ouderen gekeken naar wat er gedaan kan worden om het leven elke dag opnieuw weer een stukje mooier te maken. Het doel is om nieuwe geluksmomenten te creëren en herinneringen te maken. Vitalis ondersteunt de ouderen hierbij en zoekt samen naar mogelijkheden. Door juist samen spelletjes te spelen of muziek te maken brengt het de ouderen dichter bij elkaar en zorgt het voor stimulans van de geest. 

Het is bekend dat muziek invloed heeft op de stemming van mensen. Muziek maken kan herinneringen oproepen en het helpt de ouderen om zichzelf te kunnen uiten. Alleen al het luisteren naar muziek kan aanzetten tot beweging en beleving. Daarbij komt dat de ouderen zo kunnen genieten van kleine dingen zoals mooie muziek of juist het genot van even samen zijn. Daar kunnen wij in het drukke dagelijkse leven nog wat van leren. 

Geïnteresseerd? Vitalisgroep.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *