Geen categorie

Online werken, eigenlijk alleen maar voordelen.

Het nieuwe werken wordt steeds populairder. Een groot deel van Nederland doet dit al, maar niet iedereen is overtuigd van deze trend. Online werken of het nieuwe werken heeft veel voordelen voor zowel de werkgever als voor de werknemer. Om meer mensen te overtuigen benoemen we hier een aantal voordelen!

De spits

Werknemers die niet in de buurt van hun werk wonen kunnen hier enorm last van hebben. Iedere ochtend in de file, waardoor te laat komen ook nog wel eens gebeurt. Dit is voor de werkgever en voor de werknemer niet fijn. Daarom is het dus fijn om thuis al te starten met werk en buiten de files om te rijden. Wat ook handig is, is dat je met een online werkplek ook in de trein alvast kan werken. Voor de werknemers betekend dit dat de reistijd korter wordt en dat ze effectiever hun tijd kunnen besteden.

Minder stress

Het nieuwe werken levert niet alleen minder stress op in het verkeer maar geeft over het algemeen minder stress dan een kantoorbaan van 9 tot 5. Het heeft namelijk een goede invloed op de gezondheid van je werknemers. Dit komt omdat ze het gevoel hebben dat hun verantwoordelijkheid toeneemt. Ook is een reden dat de combinatie van werk en het gezin erg belangrijk gevonden wordt. Hierdoor zal je dus ook minder snel naar een online psycholoog als je niet lekker in je vel zit.

Productiviteit

Op kantoor kunnen werknemers enorm afgeleid worden. Even snel een babbeltje tussendoor en de buurman zit te tikken met een pen wat jou irriteert. Deze irritaties en afleidingen heb je in de thuisomgeving vaak minder. Je kan namelijk een ruimte creëren waar jij rustig en geconcentreerd je werk kan doen. Wanneer werknemers thuis mogen werken neemt het ziekteverzuim af. Het is een minder gedwongen sfeer.

Balans

Het online werken zorgt er niet alleen voor dat je productiviteit stijgt, maar het geeft ook een betere balans tussen werk en privé. Mocht je een zieke dochter thuis hebben zitten, kan je je uren zelf inplannen zodat je haar goed kan verzorgen. Of het zaterdagochtend ritueel om boodschappen te doen. De meest drukke ochtend, maar verder heb je eigenlijk geen tijd. Met online werken kan je dit bijvoorbeeld verschuiven naar dinsdagochtend. Je kan er dan voor kiezen om in de avond door te werken, of om dit zaterdagochtend op te pakken.

Milieu

Als laatst is het nieuwe werken ook nog een vooruitgang voor het milieu. Wanneer er thuis gewerkt kan worden, hoeft er natuurlijk minder gereden te worden. Het kan namelijk een hoop CO2 uitstoot verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *