Geen categorie

Na een operatie in het ziekenhuis

U heeft zojuist een operatie begaan. Na de operatie wordt u naar de herstelkamer gebracht. U brengt 45 minuten tot 2 uur door in een herstelkamer waar verpleegkundigen u nauwlettend in de gaten houden. U kunt langer blijven, afhankelijk van uw operatie en hoe snel u wakker wordt na de anesthesie. Uw verpleegster let op al uw vitale functies en helpt u als u bijwerkingen heeft.

U kunt wat ongemak ervaren als u wakker wordt. Uw verpleegster zal met u samenwerken om u zo comfortabel mogelijk te maken. U kunt wakker worden met een verband, een infuus, zuurstof of andere monitoren en slangen. Uw chirurg zal met uw familie praten als uw operatie voorbij is.

Als u intramuraal bent (overnacht in het ziekenhuis), wordt u naar uw kamer gebracht. Uw gezin kan zich na uw tijd in de herstelkamer bij u voegen. Als u poliklinisch bent (dezelfde dag als de operatie terug naar huis), wordt u naar het herstelgebied gebracht. Een familielid kan zich op dit gebied bij u aansluiten. U krijgt instructies om thuis voor uzelf te zorgen.

Voor uw veiligheid heeft u een verantwoordelijke volwassene nodig die u naar huis brengt en 24 uur bij u blijft.

24 uur na de operatie

  • Rijd niet en gebruik geen machines.
  • Neem geen belangrijke beslissingen.
  • Drink geen alcohol. (Het is ook belangrijk om geen alcohol te drinken zolang u voorgeschreven pijnstillers gebruikt.)

Na de 24 uur wordt het aangeraden om te revalideren in een plek buiten huis. Een perfect alternatief is een zorghotel. Zorghotel De Kim is hier een goed voorbeeld van. Door de ligging aan zee en de persoonlijke aandacht is het een goede plek om te herstellen.