voetschimmel
Gezondheid

Je hebt een kalknagel, wat nu?

Je teennagel is dikker geworden en een beetje verkleurd. Is dit misschien een kalknagel? Herken de symptomen van deze schimmelinfectie. Hierdoor kun je snel reageren en beginnen met behandelen. Kalknagels beginnen met een verkleuring in een hoekje van de nagel. De verkleuring verspreid zich dan verder naar de nagelriem. De nagel wordt ook dikker en begint te schilferen. Een kalknagel is makkelijk te herkennen en makkelijk om te behandelen. Wat altijd nog beter is, is voorkomen. Dus hoe loop je een kalknagel eigenlijk op?

Blote voeten

De meeste kalknagels worden opgelopen in openbare ruimtes waar mensen veel op blote voeten lopen. Denk aan zwembaden, sauna’s of openbare douches. Kalknagels zijn heel besmettelijk. Als er iemand is die er rondloopt met een kalknagel kan die makkelijk mensen besmetten. Een tip om dit te voorkomen is ervoor te zorgen dat je slippers draagt. Zorg er ook voor dat je voeten goed afspoelt en vooral goed afdroogt. Schimmels leven het liefst in een omgeving waar het vochtig en warm is.

voetschimmel

Verschillende manieren

Als je toch besmet raakt met een kalknagel, is het niet erg. Ga wel meteen behandelen. Het is besmettelijk en je wil natuurlijk zo min mogelijk andere besmetten. Er zijn verschillende manieren om te behandelen. Voor een natuurlijke manier kun je azijn gebruiken. Doe elke dag je voeten voor een kwartier in een badje azijn en het helpt wonderen. Een andere manier is het gebruik van een kalknagel pen of crème. Hierin zitten ingrediënten in die een antischimmel werking hebben. Ook is er nog de mogelijkheid om met een laser de schimmel te verwijderen, maar dit is best pijnlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *