Geen categorie

Is mijn kind hoogbegaafd? Met een test weet je het zeker

Hoogbegaafde mensen zijn vaak anders in hun denken en ze denken, voelen en zien op een andere manier dan de meeste andere, niet-hoogbegaafde mensen. Heb je dus het gevoel dat je een vreemde eend in de bijt bent en kan je het niet plaatsen, dan kan het handig zijn om een hoogbegaafd test te maken om er voor altijd achter te komen. Bij Gifted People hebben ze allerlei programma’s om ervoor te zorgen dat je erachter komt en jezelf beter kan gaan begrijpen. Zo kan je waarschijnlijk beter je plek vinden en je gaven inzetten voor de juiste werkzaamheden.

Community

Gifted people is dan ook niet alleen een organisatie waar je terecht kan voor je hoogbegaafd test, maar ook een community. Deze community kan jou meer inzicht geven in jezelf doordat je jezelf beter leert begrijpen en ook andere mensen ontmoet die op dezelfde manier bedraad zij als jij. Deze mensen zijn net als jij wat intenser en sneller, wat soms ook voor problemen kan zorgen. Gifted people hoopt om hoogbegaafden de begeleiding te bieden waarmee je deze lasten om kan zetten in positieve zaken, zodat je er juist je talenten van kan maken en je intensiteit en snelheid kan inzetten op een manier waar je voordeel van hebt.

Symptomen

Dit is al waardevol voor jezelf als je je de kenmerken van hoogbegaafdheid herkent. Maar soms herken je ook je kind erin. Het kind voelt zich vaak te veel, bijvoorbeeld te opgelaten, te gevoelig of te kritisch naar anderen toe en voelt zich onbegrepen. Dit gevoel van onbegrepen worden wordt versterkt door het feit dat deze kinderen vaak sneller denken dan anderen en niet begrijpen dat dit iets is wat ze moeten uitleggen. Dit kan ervoor zorgen dat je kind zich heel alleen voelt en geen goede relaties heeft met andere kinderen. Het kan daarom waardevol zijn om te testen of je kind in deze categorie valt, zodat je kind zichzelf eindelijk kan gaan begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *