Gezondheid

Inzichten om jouw sportmotivatie terug te krijgen

Ben je na een tijd sporten jouw sportmotivatie verloren? Dan ben je niet de enige. Dit is iets wat vaak gebeurt bij mensen die veel sporten. Soms zijn er periodes dat je net iets minder zin hebt om weer naar de sportschool te gaan of die hardloopronde door het bos te doen. Wij helpen je door inzichten te geven waarvoor sporten en beweging allemaal belangrijk voor is!

  1. Moment voor jezelf

Sporten kan een moment van rust zijn voor jezelf door even uit de dagelijkse sleur te stappen. Een hardlooprondje buiten de deur dient dan als een moment om te bewegen, maar ook om tot jezelf te komen. Daarnaast is het belangrijk om te realiseren welke gezondheidsvoordelen beweging allemaal met zich meebrengt. Je hoeft niet altijd een uur te sporten een half uurtje beweging is soms ook al voldoende. 

  1. Bepaal je doel en schrijf dit op

Ieder mens houdt ervan om ergens naar toe te kunnen werken. Ook met sporten zou je voor jezelf doelen kunnen opstellen. Wanneer je motivatie weer minder wordt dan pak je de notitie erbij waarin je jouw doelen hebt opgesteld. Daarbij ben jezelf de motivator van het sporten.

  1. Variëren in het sporten

Wanneer je een bepaald aantal keren een rondje hebt gelopen kan het fijn zijn om dit een keertje af te wisselen. Ook zou het kunnen dat je in plaats van hardlopen een keertje mee doet met een Zumba of Yoga les. 

  1. Goed voor je gezondheid

Een heel belangrijk voordeel is dat jouw lichaam heel veel baat heeft bij het sporten. Met name de kans op bepaalde ziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker worden kleiner. Daarnaast zorgt voldoende beweging ook voor een gezonde leefstijl. Daardoor voel jij je beter in je vel en lukt het je sneller om doelen die jij voor jezelf hebt opgesteld, te behalen. Voor meer tips over gezondheidsvoordelen kan je kijken op een gezondheidsblog over gezonde leefstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *