Hoe kies je een goede rollator?

Rollz rollator

U gaat voor het eerst een rollator aanschaffen of u bent al weer toe aan een nieuw model? In dit artikel geven wij u enkele tips waarbij u op kunt letten wanneer u een rollator aan gaat schaffen.

Waar gaat u de rollator voor gebruiken?

Wilt u een rollator vooral binnenshuis gebruiken of meer buitenshuis of beide? Dit is een belangrijke vraag om uzelf te stellen voordat u tot aanschaf over gaat. Er zijn speciale binnenshuis rollators met een kortere draaicirkel en met minder breedte zodat u makkelijk kan manoeuvreren buitenshuis. Rollators voor buitenshuis geven veelal wat meer stabiliteit, maar minder wendbaarheid. Rollators voor buitenshuis hebben vaak ook stevigere banden zodat u er overal veilig mee op pad kunt gaan. Mocht u twijfelen tussen een rollator of een rolstoel, dan is daar tegenwoordig ook een oplossing voor. De Rollz rollator is namelijk om te bouwen tot rolstoel, wat erg handig is.

Rollz rollator

Wat voor accessoires wilt u op de rollator?

Op sommige rollators zitten al accessoires zoals bijvoorbeeld een stokklem op andere is de mogelijkheid niet om dit op te plaatsen. Het is vooraf handig hier over na te denken voor wanneer u kortere stukken toch met stok zou willen lopen en u deze hierop handig mee wilt kunnen nemen. Wanneer u vaak buiten gaat wandelen is er op sommige rollators zelfs de mogelijkheid om een paraplu hierop te monteren zodat u fijn droog een wandeling kan maken. Een voorbeeld van een rollator waarop dit mogelijk is is de Rollz rollator.

Hoe is de inklapbaarheid?

Wat ook een belangrijk punt is om mee te nemen in de beslissing voor een rollator, is de inklapbaarheid van de rollator. Wanneer u ook regelmatig met een auto mee wilt rijden of zelf de rollator in de auto wilt vervoeren is het erg handig wanneer hij makkelijk in of uit te klappen is. Een ander punt om hierbij te overwegen is het gewicht van de rollator. Een lichtgewicht rollator is makkelijker in de auto te tillen, terwijl een regulier rollator wat meer stabiliteit kan bieden tijdens het dagelijks gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *