Ga de strijd met schadelijke bacteriën op amandelstenen aan

Als je mondproblemen hebt kan dit van alles zijn. Zo hebben mensen soms last van een droge mond, een slechte adem, aften of amandelstenen en dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke problemen. Als je last hebt van amandelstenen dan zijn dit kleine stinkende hoopjes die zich op de amandelen afzetten. Deze worden bevolkt door slechte bacteriën die het prettig vinden zich op deze hoopjes af te zetten. 

Pak alleen de slechte bacteriën op de juiste manier aan

En juist deze anaerobe bacteriën zorgen voor een slechte adem in je mond. Nu kun je ervoor kiezen alleen de slechte adem te bestrijden maar dan pak je slechts de gevolgen aan en kijk je niet naar de oorzaak van het probleem. Juist om meer problemen in de toekomst te voorkomen is het zaak dat je bron ervan aanpakt. Dit kun je op diverse manieren doen als het amandelstenen betreft. Je kunt ze zelf eenvoudig wegzuigen of afschrapen maar ook spoelen met mondwater kan je al een eind op weg helpen. Als je geen last meer hebt van amandelstenen voorkom je ook sneller irritatie in de keel of andere mondproblemen. Bij ernstige amandelstenen kan het zelfs zover komen dat je moeite krijgt met slikken dus dat dien je tijdig te voorkomen. 

Kies voor mondwater met een frisse smaak en natuurlijke ingrediënten

Bij de keuze van mondwater zullen veel mensen eerst naar de smaak kijken. Het is uiteraard prettig als je een mondwater gebruikt dat je lekker vindt maar het dient ook goed te werken. Kies je voor een frisse smaak dan zit je met het mondwater van TonsilFresh altijd goed. Het mondwater heeft een milde pepermuntsmaak waardoor het meteen fris aanvoelt. Daarnaast werkt het op basis van actieve zuurstof. Deze zorgt ervoor dat de schadelijke bacteriën worden aangepakt en dat de goede met rust gelaten worden. Zo bestrijd je het probleem bij de bron omdat bacteriën nu eenmaal niet van zuurstofrijke plekken houden en daar minder goed gedijen. Ook gezonde kauwgom kan je helpen aan een frisse smaak.

Amandelstenen kun je prima zelf wegzuigen met het juiste gereedschap

Het Tonsil Fresh Cupping Glass is een goede manier om amandelstenen te verwijderen. Het werkt bijzonder effectief omdat het goed bij alle tonsil stones kan en je er geen kunt missen tijdens het verwijderen. Het apparaat zorgt ervoor dat je de stinkende brokjes in de keelamandelen verwijdert door de amandelstenen inclusief bacteriën die erop zitten weg te zuigen. Hiermee zorg je ervoor dat een slechte adem die veroorzaakt wordt door de amandelstenen snel verdwijnt en je weer een frisse mond krijgt en de balans herstelt. Daarnaast kan het gebruik van het Cupping Glass ervoor zorgen dat je minder kans hebt op keelontsteking of problemen krijgt met slikken doordat de amandelstenen hierbij irriteren. 

Druppelen kan verlichting bieden

Amandelstenen vormen zich op de amandelen in de keel maar kunnen ook met een middel zoals neusdruppels bestreden en zelfs voorkomen worden. Als je de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops gebruikt kun je tonsil stones voorkomen en daarmee ook een slechte adem tegengaan. Op de amandelstenen zetten zich bacteriën af (die vinden het immers prettig op een vies hoopje te huizen) en je kunt deze goed bestrijden met de druppels. De neusdruppels bevatten zowel saline als xylitol die er samen voor zorgen dat er minder slijm aangemaakt wordt en dat bacteriën geen kans meer krijgen. Als de bacteriën wegblijven heb je ook geen last meer van een slechte adem. 

Maak en houd je tong goed schoon

Een slechte adem wordt in veel gevallen veroorzaakt door een vieze tong. Deze kun je reinigen tijdens het tandenpoetsen met een gewone borstel maar het is beter een speciale borstel zoals de OraBrush te gebruiken. In combinatie met de LiquiGel is de OraBrush vele malen effectiever dan een gewone tandenborstel. Met de speciale borstel kom je nagenoeg overal op de tong en kun je alle bacteriën die erop aanwezig zijn eraf borstelen en het restant van de gel eraf schrapen. Na gebruik spoel je de OraBrush gewoon onder de kraan af met water. Doordat de haren wat verder uit elkaar staan dan bij een gewone tandenborstel blijven er na reiniging geen bacteriën achter in de borstel en kun je deze de volgende keer weer prima gebruiken. 

Verwijder de slechte bacteriën door er een lusje om te doen

Een Tonsil Fresh Loop Extractor kan ook ingezet worden om amandelstenen aan te pakken. Het is een soort naald waar een lusje aan zit waarmee je in één beweging een steentje te pakken krijgt en dit naar buiten kunt wippen. Op die manier pak je ook meteen de bron van een slechte adem of andere mondproblemen aan omdat je de bacteriën die zich hebben weten te nestelen verwijdert. Deze schadelijke bacteriën wil je liever niet hebben en daarom is het zaak er zo snel mogelijk vanaf te raken. Met de Loop Extractor verwijder je ze veilig en doelgericht en verklein je de kans op irritaties en beschadigingen aan het kwetsbare weefsel in de keel en mond. 

Een complete set waarmee je meteen vooruit kunt

Kies je voor de Tonsil Fresh LED Kit dan kun je de amandelstenen op meer manieren aanpakken. Omdat amandelstenen niet altijd even duidelijk te zien zijn en zich nog wel eens diep weten te verstoppen is het handig een extractor met licht te gebruiken. Zo zie je ze beter en kun je ze op precies de juiste plek eruit halen. De extractor werkt op batterijen en die zitten erbij zodat je direct aan de slag kunt. Daarnaast zitten er verlengstukjes met beschermkapjes in de set die je erop kunt zetten. Zo pak je zonder kans op irritatie en beschadigingen de amandelstenen op allerlei plekken aan, of dit nu diep of net even wat minder diep is. Er zit een roestvrijstalen instrument bij om de amandelstenen er met meer kracht uit te halen, mocht het anders niet lukken. Na gebruik reinig je de instrumenten en kun je deze in de bewaardoos veilig en schoon opbergen totdat je ze weer nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *