Geen categorie

Een autisme behandeling kan veel positieve impact hebben

Autisme wordt ook wel een autismespectrumstoornis genoemd en valt hiermee onder de neurobiologische ontwikkelingsstoornissen. Autisme, in milde of ernstige vorm, komt vaker voor dan men in eerste instantie denkt. Gelukkig zijn er tegenwoordig behandelingen die ervoor zorgen dat kinderen zich beter kunnen ontwikkelen op bepaalde gebieden. Specialisten gaan in gesprek met de ouders en het kind om een goed beeld te krijgen van de situatie. Op basis hiervan kan dan vervolgens een plan opgesteld worden om de ‘benodigde’ te leveren. Met een autisme behandeling van DOPPA zorg kan het leven van de ouders en het kind drastisch veranderen.

Wat is autisme precies?

Autisme is stoornis die ook wel beschreven wordt als een informatieverwerkingsstoornis. Dit betekent dat een kind met autisme de informatie in de hersenen anders verwerkt dan een kind zonder autisme zou doen. Hierdoor hebben ze bijvoorbeeld moeite met communicatie, veranderingen aan routine, moeite met meegaan in sociale situaties en omgaan & verwerken van bepaalde prikkels. Hoe een kind met autisme hier precies mee omgaat verschilt enorm per kind. Er is natuurlijk geen kind hetzelfde.

Zo worden sommige kinderen bijvoorbeeld erg boos als iets niet gaat zoals zij dat willen en/of gepland hadden, of weigeren ze samen te werken/spelen met anderen. Doordat elk kind en elke vorm van autisme is er niet één autisme behandeling die perfect werkt voor iedereen. Door in gesprek te gaan met een expert komt men achter de behoeftes van ieder kind en kan hierop aangestuurd en bijgestuurd worden.

Niet altijd nodig

Een autisme behandeling is niet per se nodig bij elk kind en in iedere situatie. Zoals we al zeiden, elk kind is anders en elke vorm van autisme heeft een andere invloed. Sommige kinderen zijn zich namelijk erg bewust van het feit dat ze moeilijker communiceren en leren hier heel goed mee leven. Door in gesprek te gaan met een expert kan je de mogelijkheden bespreken en zelf met je kind in overleg gaan over de noodzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *