Diverse manieren om amandelstenen te verwijderen en voorkomen

vieze smaak in de mond

Als je last hebt van tonsil stones of amandelstenen dan betekent dit dat zich kleine brokjes viezigheid hebben afgezet op de (keel)amandelen. Het is natuurlijk niet zo moeilijk om daarbij te bedenken dat dit een plek is waar bacteriën zich prima thuis zullen voelen. Als het om zogenaamde anaerobe bacteriën gaat betekent dit dat het slechte bacteriën zijn die niet alleen zorgen voor de groei van amandelstenen maar die ook nog eens een slechte adem vanuit de keel kunnen veroorzaken.   

Pak altijd de oorzaak van de slechte adem goed aan 

Een slechte adem is niet alleen onprettig voor jezelf maar kan ook erg vervelend zijn als je net een afspraak met andere mensen hebt. Je wilt immers niet dat zij je vieze adem ruiken als je in gesprek bent. Daarnaast is deze vieze smaak in de mond voor jezelf ook geen pretje. Deze slechte adem kun je op tal van manieren aanpakken maar het is daarbij vooral zaak dat je de oorzaak tackelt. Weet je eenmaal dat je amandelsteentjes hebt dan pak je deze het beste op de juiste manier aan. Zo val je de slechte bacteriën aan en bestrijd je het probleem bij de bron en niet enkel de gevolgen. Door het bij de basis aan te pakken voorkom je verdere problemen in de toekomst en pak je het bestaande probleem op een doortastende manier aan.   

Spoelen met goed mondwater loont de moeite 

Amandelstenen kun je op diverse manieren aanpakken. Een daarvan is door het gebruik van mondwater. Mondwater is een prima manier om je hele mond en ook je keel mee te spoelen. Kies je voor mondwater van TonsilFresh dan weet je zeker dat je daarmee een goed middel in huis haalt dat ook nog eens veilig is in het gebruik. Het middel werkt op basis van actieve zuurstof en heeft een pepermuntsmaak waardoor je mond meteen fris aanvoelt en je de slechte bacteriën aanpakt. Deze houden namelijk niet van meer zuurstof noch van vochtigere plekken in de mond of keel. Door te spoelen met het mondwater zorg je ervoor dat de leefomgeving niet meer prettig is voor de bacteriën en stopt de vorming daarvan. Zo pak je niet alleen de gevolgen van amandelstenen (onder andere de slechte adem) aan maar bestrijd je het probleem reeds bij de bron.   

De slechte bacteriën kun je zelf wegzuigen 

Als je last hebt van amandelstenen met bijbehorende slechte bacteriën kun je deze zelf ook verwijderen. Hiervoor zijn speciale spullen in de handel waarmee je dit veilig kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van een Tonsil Fresh Cupping Glass. Hiermee zuig je met een pipet de steentjes vacuüm en kun je ze zo weghalen. Amandelstenen willen nog wel eens diep verscholen zitten maar hiermee haal je ook die exemplaren eenvoudig weg. Het kan enige oefening vereisen om goed met het apparaat om te gaan maar als je het eenmaal onder de knie hebt zal het zeer effectief blijken. Doordat je de stinkende steentjes (etensresten met bacteriën zorgen daarvoor) weghaalt wordt ook je adem ineens stukken frisser en heb je de oorzaak van het probleem bestreden.   

Druppelen met neusdruppels tegen amandelstenen 

Een probleem met slechte adem in de mond kan ook in de neus en keel ontstaan. Wordt het probleem veroorzaakt door de aanwezigheid van amandelstenen dan kun je dit ook tackelen door neusdruppels zoals de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops te gebruiken. De neusdruppels zijn veilig in het gebruik en werken niet verslavend zodat ze zo vaak als je wilt gebruikt kunnen worden. De Drops zorgen ervoor dat de bacteriën ontmanteld worden en zich niet meer afzetten op de amandelstenen. Zo voorkom je door regelmatig druppelen een slechte adem.  

Je tong goed en regelmatig reinigen 

Een van de belangrijkste oorzaken van een slechte adem komt vanaf de tong. Dit kun je vermijden door je tong goed schoon te houden en te ontsmetten zodat schadelijke bacteriën geen kans krijgen. Een goed middel om hiervoor te gebruiken is de OraBrush. Deze borstel is vele malen effectiever dan een gewone tandenborstel omdat er fijne en zachte borstelhaartjes op zitten die vriendelijk zijn voor de mond en tong en alle bacteriën naar de oppervlakte vegen zodat deze verwijderd kunnen worden. Daarnaast kun je er de bacteriën die tussen het slijmvlies zitten mee verwijderen en pak je aanslag op de tong aan. En een schone tong betekent ook direct een frissere adem. Gebruik je de OraBrush samen met de LiquiGel dan kun je zeker zijn van een goed resultaat.   

De amandelstenen veilig uit de crypten wippen 

Om ervoor te zorgen dat je geen amandelstenen hebt die vol zitten met anaerobe bacteriën kun je deze zelf weghalen met behulp van een Loop Extractor. Hiermee haal je met behulp van een soort naald met aan het einde een lusje de amandelstenen in één beweging eruit. Het instrument werkt snel en effectief en is eenvoudig te hanteren zodat het door iedereen gebruikt kan worden. Als je de amandelstenen verwijderd hebt, heb je ook meteen de schadelijke bacteriën te pakken die voor een slechte adem en andere mondproblemen kunnen zorgen. Zo sla je twee vliegen in één klap: je bent van de amandelstenen inclusief  

bacteriën af en houdt er een frisse adem aan over.   

Een complete set kopen 

Als laatste manier noemen we de Tonsil Fresh LED Kit. Deze set bestaat uit diverse onderdelen zoals een retractor voor de amandelstenen. Deze is voorzien van LED verlichting zodat je beter kunt zien waar de amandelstenen zich bevinden en je deze effectief en efficiënt kunt aanpakken. Deze set kan je daarnaast ook onderweg helpen in de bestrijding van aften! Daarnaast zitten er in de set diverse opzetstukjes zodat je bij alle amandelstenen kunt, ook al zitten ze erg diep. De opzetstukjes kun je voorzien van een beschermhoesje zodat het prettiger aanvoelt tijdens het gebruik en minder kans loopt op irritatie. Tenslotte zit er een spuitje bij waarmee je de amandelen kunt spoelen en een roestvrijstalen instrument waarmee je de amandelsteentjes er zo uitwipt. Alle spullen kun je opbergen in de meegeleverde bewaardoos en je kunt er meteen mee aan de slag omdat de batterijen inbegrepen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *