hooikoorts
Gezondheid

Corona of hooikoorts?

Wanneer de dagen met mooi weer aanbreken, breekt de tijd van hooikoorts ook aan. Waarschijnlijk heb je al jaren last van hooikoorts, maar wanneer je nu een beetje snottert kijkt iedereen je aan. Je begint bijna aan de hooikoorts te twijfelen: zou het dan toch Corona zijn? In dit geval kun je natuurlijk een PCR-Coronatest doen via How Are You Diagnostics.

Hooikoorts Klachten

Jij weet precies wat de klachten zijn die bij hooikoorts horen. Daarom is het lastig om deze klachten te onderscheiden van Coronaklachten. Bij hooikoorts horen klachten als een loopneus, tranende ogen, kriebelhoest en veel niezen. Ondanks de naam hooikoorts, is koorts geen symptoom van hooikoorts. Daarbij komt kijken dat bij corona geen klachten horen als jeuk en branderige ogen.

Medicijnen

Wist je dat een op de vijf Nederlanders last heeft van hooikoorts? Een groot deel heeft lichte klachten, maar sommige mensen hebben zoveel klachten dat ze zich ziek melden. Het gebruik van hooikoorts medicijnen kan dus helpen. Een bekend medicijn zijn de hooikoortstabletten, die je bij de drogist kunt kopen. Werken deze niet goed genoeg? Dan kun je via de huisarts oogdruppels en neusspray krijgen. Wanneer je elke dag de medicijnen slikt – dus ook wanneer je geen klachten hebt – zullen de medicijnen meer effect hebben. 

Coronatest
De bekendste ziekteverschijnselen van Corona zijn verkoudheidsklachten, koorts en benauwdheid. Wanneer je weet dat je hooikoorts hebt, kun je medicijnen nemen om de klachten tegen te gaan. Wordt de hooikoorts niet minder? Dan is het verstandig om je te laten testen door middel van een PCR-test. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *