Conflicten met uw partner oplossen dankzij een scheidingsmediator.

Een Scheidingsmediator kan een conflict met uw partner oplossen voordat ze ontstaan. De mediator helpt u namelijk niet alleen met het verdelen van financiële eigendommen maar helpt u daarmee ook tegelijkertijd met het tegen gaan van eventuele conflicten. Uit financiële problemen of ingewikkelde procedures kunnen namelijk snel ergernissen ontstaan die zelfs uit kunnen lopen tot grotere conflicten en dat is natuurlijk niet wat je wil, al helemaal niet voor de kinderen. Daarom zijn er tegenwoordig heel veel verschillende mediators in veel verschillende vormen te vinden zo ook op de ScheidingsMediator website een site voor scheidingsmediators. Zij hopen met hun expertise conflicten en problemen te voorkomen. 

Soorten mediators

Er zijn tegenwoordig heel veel mediators te vinden omdat veel mensen baat hebben bij een begeleider tijdens hun scheidingsproces, ook zijn er veel verschillende mediators te vinden. Zo is de een er puur om je te helpen op het wettelijk/legaal gebied maar zijn er ook veel die je op sociaal gebied helpen of je overal bij ondersteunen en dus ook je kinderen. De meeste mediators helpen je een proces opzetten waarbij beiden zich prettig voelen en je op een goede manier uit elkaar gaat, zoals de Nieuwegein Mediator. Mediators zoals deze geven je sturing en worden overal het algemeen ervaren als zeer prettig, daadkrachtig maar ook als ondersteunend. Dit scheelt vaak een hoop moeilijkheden en problemen. 

Mediator niet geschikt

In sommige gevallen is een mediator echter niet geschikt, dan heeft het voor beide partijen ook geen zin om een mediator in te schakelen dit zou alleen maar meer wrijving opleveren. Denk hierbij aan situaties waarbij een van de twee personen echt niet wil meewerken aan een scheiding via een mediator, dan heeft het voor een mediator geen zin om te helpen dit zou alleen maar ergernis oproepen en conflicten kunnen veroorzaken. Ook heeft het geen zin een mediator in te schakelen wanneer een van de twee de ander niks meer gunt, een mediator is er om verbinding te zoeken en samen eruit te komen maar als een van de twee de ander niks gunt heeft dit geen en roept een mediator ook hier alleen maar meer weerstand op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *