Behandeling bij een burn out
Zorg

Behandeling bij een burn out: hoe werkt dat?

Ze komen steeds meer voor omdat onze levens hectisch en stressvol kunnen zijn: burn outs. Behandeling bij een burn out is een vak apart. Het is namelijk niet iets dat je kunt behandelen als een psychische stoornis of als een depressie. Een burn out is echt iets heel anders en wordt nog altijd niet genoeg serieus genomen. En dat terwijl burn outs blijvende schade op kunnen leveren:

  • je kunt in een depressie geraken
  • je kunt gedeeltelijk of helemaal arbeidsongeschikt raken
  • je kunt lange periodes niet werken
  • je kunt lichamelijke klachten krijgen zoals problemen met het hart of de gezondheid

Zoals je ziet, is er dus een hoop dat je over kunt houden van een burn out. En dat naast alle eerdere symptomen zoals stress, vermoeidheid, pijn in de spieren en gewrichten, emotionele instabiliteit en nog veel meer. Behandeling is dus zeker aan te raden. Maar hoe gaat dat?

Behandeling bij een burn out

Soorten behandelingen

Er zijn een heleboel manieren waarop een behandeling bij burn out kan plaatsvinden. Het lastige hieraan is dat een behandeling heel persoonlijk is. Dat wil zeggen dat wat voor jou goed voelt, voor een ander niet altijd hoeft te helpen of zelfs tegenstrijdig werkt. De traditionele manier is via een praktijkbegeleider of psycholoog. Wanneer je burn out ervoor zorgt dat je niet kunt werken, wordt je vaak doorverwezen door een bedrijfsarts of huisarts. In eerste instantie ga je dan naar een psycholoog of praktijkbegeleider. Er zijn bovendien alternatieve behandelmethoden en er zijn ook nog eens praktijken die volledig gespecialiseerd zijn in burn out klachten.

Alternatieve therapie

Er zijn naast de traditionele psycholoog nog andere specialisten die je kunnen helpen met behandeling bij een burn out. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan ontspanning door middel van massage of acupunctuur. Sommigen hebben juist daarbij baat: het ontspannen van het lijf. Daarna gaan ze aan de slag met hun gedachten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *