Geen categorie

5 redenen om gebruik te maken van een verlofapp

Van een verlofapp heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord. Veel organisaties werken met applicaties voor het regelen van uren en verlofregistratie. Toch zijn er nog veel bedrijven die met behulp van Excel de personeelsadministratie bijhouden. Waarom dit veel beter kan met een verlofapplicatie leggen we uit met 5 redenen. 

  1. Tijd besparen

Voor zowel de werkgever als de werknemer kun je ontzettend veel tijd besparen door het gebruik van een verlofapp. Zo kan de werknemer eenvoudig al zijn gegevens bijhouden via de applicatie. De software slaat al deze gegevens op zodat de werkgever dit te allen tijde kan inzien. Zo hoeft de werkgever niet meer met losse papiertjes te werken of Excel-sheetjes. Dit zorgt tevens voor meer structuur in de personeelsadministratie 

  1. Overal beschikbaar

Door een online applicatie voor het bijhouden van verlofregistratie kan je met elk apparaat hier toegang tot krijgen. Een voordeel daarvan is dat de applicatie, met een werkende internetverbinding, overal toegankelijk is. Zo kan je tijdens een vakantie in het buitenland nog steeds jouw gewenste planning of verlofaanvragen regelen. 

  1. Mogelijkheden voor meer functies

Het voordeel van een online applicatie is dat naast verlofregistratie ook urenregistratie mogelijk is. In applicaties kunnen software developers eenvoudig nieuwe functionaliteiten bijbouwen. Daardoor is een app vaak niet gelimiteerd aan slechts één functie. 

  1. Overzichtelijk en structuur

Een voordeel dat op de lange termijn een grote impact heeft is dat een online applicatie structuur aanbrengt. Een werkgever kan in een dashboard exact bekijken waar positieve of negatieve trends zich bevinden. Door meer overzicht kan je daardoor ook vroegtijdig problemen oplossen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan dat het personeel in dezelfde periode verlofaanvragen doen. Verder is ook een voordeel dat je nooit meer losse papiertjes hoeft kwijt te raken.

  1. Tevreden werknemers

Iedere Nederlander is tegenwoordig online te vinden. Daar behoort jouw personeel ook toe. Omdat werknemers veel online te vinden zijn is een online verlofapplicatie voor hen een uitkomst. Dit werkt eenvoudiger dan het werken via losse mails of papiertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *