3 tips voor mensen die bang zijn voor de tandarts

Tandarts Oosterhout

3 tips voor mensen die tandarts angst hebben

Wanneer je bang bent voor de tandarts ga je niet of niet graag naar de tandarts. Op termijn is dit geen goed idee want wanneer je nooit naar de tandarts gaat krijg je achterstallig onderhoud aan je gebit en kan je juist klachten krijgen van bijvoorbeeld pijn of tandverlies. Het is belangrijk om te weten hoe je met angst voor de tandarts om kan gaan, zodat je op een prettige manier naar de tandarts gaat en niet de tandarts gaat vermijden. Wij spraken met een tandarts Oosterhout over tips voor tandarts angst en geven je in dit artikel 3 goede tips van de tandarts uit Oosterhout om er mee om te leren gaan.

Tandarts Oosterhout

Tip 1 Vertel de tandarts dat je angst hebt

Wanneer je voor het eerst naar een nieuwe tandarts gaat kan je al voor je afspraak aangeven dat je te maken hebt met tandartsangst. Je weet dan gelijk hoe de tandarts er in staat en of hij of zij rekening houdt met jouw angst gevoelens. Je kan ook vooraf afspreken dat er tijdens de eerste keer alleen een controle uitgevoerd wordt. Als je vooraf deze afspraak hebt, helpt dit jou om rustig bij de tandarts op bezoek te gaan.

Tip 2 Neem iemand mee waar je je bij op je gemak voelt

Soms kan het helpen iemand mee te nemen om je te ondersteunen bij je angst. Deze persoon kan je afleiden in de wachtkamer of je gerust stellen wanneer dit nodig is. Wanneer het niet mogelijk is om een ander persoon mee te nemen kan je ook andere dingen meenemen die jou op je gemak stellen zoals bijvoorbeeld je favoriete muziek.

Tip 3 Vraag de tandarts wat er gaat gebeuren in je mond en vraag bij pijn om een verdoving.

Wanneer je een tandarts hebt waarbij je je op je gemak voelt en er moet iets gebeuren in je mond, vraag dan altijd of hij of zij wil vertellen wat er allemaal gebeurt tijdens de behandeling in je mond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *